Filosofia de treball

La filosofia de treball de la nostra entitat, el JH La Llagosta es basa en l’esforç, la constància, el respecte, el sacrifici i l’esportivitat, idees aquestes de les que parla molt bé l’Albert Puig, entrenador i actual responsable del futbol no professional del FC Barcelona, i que reflecteix i transmet en la seva “La força d’un somni”.
 
Desprès de fer una lectura acurada d’aquest llibre, es pot extreure i confeccionar tot un llistat dels aspectes més interessants dels que parla l’autor en la seva obra al qual se li poden afegir petites aportacions personals fetes pels tècnics de la nostra entitat arrel de la seva pròpia experiència personal desprès de molts anys de fer de monitors i entrenadors a diferents clubs d'handbol.
 
Des del JH La Llagosta hem cregut que el decàleg d’intencions que ens proposa l’Albert Puig i que podem batejar amb el nom de Els 10 manaments de l’esport base, ha de ser la filosofia de treball de la nostra entitat i, per aquesta raó, el volem fer públic per a totes aquelles persones que es troben vinculades al nostre projecte, per tal que el coneguin i l’apliquin en totes les seves dimensions.
 
També pensem que és molt important que totes les persones que es dediquen a la formació esportiva sàpiguen que en pensa l’Albert Puig, reflexionin sobre les seves paraules i coneixements i intentin aplicar-los en
el seu treball diari amb els esportistes més joves quan es troben en edats formatives. Per què, malgrat que ell ho relaciona tot amb el món del futbol, que és el seu, tot allò que diu es pot extrapolar a qualsevol altre esport col·lectiu i nosaltres, que estem vinculats al món de l’handbol, veiem moltes semblances entre el món esportiu sobre el que ell fa les seves reflexions i el que nosaltres ens trobem cada dia dins el nostre àmbit de treball. És per aquest motiu que pensem que les conclusions i reflexions que es poden fer desprès de fer la lectura del llibre “La força d’un somni” es poden aplicar a qualsevol àmbit esportiu.
 
Una vegada dit tot això, els 10 manaments de l’esport base que nosaltres pretenem que siguin el nostre decàleg de treball, es basen en els següents principis:
 
  1. Jugar, jugar y jugar. Quan més gran sigui la quantitat d’hores que un nen/a dediqui a jugar, més gran serà la seva progressió com a jugador/a.
  2. Les diferents etapes de formació del jugador s’han de superar de forma natural, anant pas a pas i creixent de forma natural amb fermesa i parsimònia.
  3. Els esportistes han d’estar recolzats per famílies sensates i serenes que han d’acceptar que l’esport és un joc i no l’han de veure com la taula se salvació econòmica de la família o la superació de les pròpies frustracions personals en l’àmbit esportiu.
  4. Quan es participa en qualsevol esport, s’ha de competir fent-ho al màxim i donant-t´ho tot però amb respecte i esportivitat. La lluita diària és la que et fa créixer com persona i com jugador.
  5. Quan s’està competint, primer es fa contra un mateix i, posteriorment, contra els adversaris. L’esportista ha de procurar superar-se contínuament per poder créixer i ha d’intentar superar tant a la mandra com a la supèrbia.
  6. L’esportista ha de procurar, com a primer objectiu, ser una bona persona i, posteriorment, pensar en ser un bon esportista. Quant millor persona siguis, millors esportista seràs.
  7. Un esportista no ha de deixar mai de creure que pot millorar. En el moment en què pensi que ja ho sap tot, aquell dia deixarà de créixer i progressar com esportista i començarà la seva davallada.
  8. La base de l’èxit són la humilitat, l’esforç permanent i el respecte cap a tot i cap a tots.
  9. L’esportista ha de mantenir la il·lusió per tot allò que fa. Aquest és el motor de la vida i no es pot jugar si no hi ha passió i il·lusió.
  10. La vida mateixa és un joc i en l’esport, com a la mateixa vida, hi ha competició des del primer instant.